PanThji – Elaine´s Rangoon Chicken Soup with creamed coconut –
Burmesisk kylling suppe.
Denne suppe er en af favoritterne, en familieopskrift – God både til carboloading og som restitutionsmad.
Ingredienser
1 Kylling
Spaghetti
løg
Creamed Coconut
Tomat koncentrat
Ingefær
Citron
Hvidløg
Karry
Chili
Peber
Salt
Fremgangsmåde:
Kyllingen koges og pilles i mindre stykker når den er mør.
Kyllingstykkerne steges sammen med et hakket løg, revet ingefær, karry, hvidløg, chili og peber.
Det stegte kylling ryger nu tilbage i suppen fra da du kogte kyllingen.
Tilset tomatkoncentrat og ca. en halv pakke creamed coconut.
Lad suppen simre mindst en time og smag til med chili /salt etc.
Serveres oven på lidt spaghetti i bunden af en suppeskål og løgringe på toppen og presset citron til at justere smagen.
Dette er grundopskriften som kan varieres efter den smag og styrke du foretrækker. Suppen smager selvfølgelig bedst dagen efter 😉
Sundhedstips:
Ingefær er godt for dit kredsløb og virker afgiftende.