UltrAspire Surge 2013 – Racevest – Anmeldelse

Jeg har været så heldig at have en UltrAspire Surge til låns lidt over en måned via GoodKarmaRunning.
Normalt løber jeg med Camelbak og har være glad for det. Har brugt en Camelbak Octane 18X til transport frem og tilbage til arbejde og en Camelbak Marathoner Vest til race og lange træningsture.

UltrAspire Surge & Gemini Due

UltrAspire Surge & Gemini Due


Min Marathoner Vest har virkelig fungeret godt for mig på de ultraløb mellem 60 og 100km jeg har løbet – så var spændt på hvad UltraAspire havde at byde på med deres Surge racevest som i størrelse og hvad der er af plads er i samme boldgade som Camelbak Marathoner Vest – Ultraspire Surge vægt m/blære 430g VS Marathoner 513g. Blæren tager 2l. på begge veste.
UltrAspire Surge Vs Camelbak Marathoner

UltrAspire Surge Vs Camelbak Marathoner

Jeg har nu løbet over 200km med UltrAspire Surge og jeg er svært tilfreds med pasform og hvordan den sidder under løb. Den hopper ikke frem og tilbage men er støbt til kroppen.
Vesten er spændt fast via kroge i stedet for klikspænder og det virker bare. Måske en anelse langsommere at få løsnet op, hvilket kan være en problemstilling under løb. Men sat op imod komfort over lang tid i løb synes jeg det er en god løsning med kroge.

Lukker med kroge

Lukker med kroge

Vesten har et stort åben rum bagtil og der er også plads til ting i rummet med blæren. Dertil lukket lomme foroven og i fronten en større lukket lomme i venstre side til f.eks. mobiltelefon + åben lomme til gel etc. Større åben lomme i højre side til flaske, softbottle. Dog ikke traditionelle ½l. dunke som man kan løbe med i fronten på Marathoner vesten.
Jeg kan godt lide at have muligheden for både hurtige og langsommere opfyldning af væske. Så synes en kombination af blære og dunke har fungeret fint for mig. Har ikke prøvet at løbe med ekstra flaske med Surge, men kunne forestille mig at en softbottle ville fungere fint her.

UltrAspire Surge

UltrAspire Surge

Hvis man er til Saltsticks og andre elektrolytkapsler så giver Surge ved deres Magnon Electrolyte Pocket™, nyrestødet til marathoner vesten. Her er en lomme der er sved og vandafvisende og hvor du kan have dine kapsler uden de bliver opløst. Startede min test med at putte 2 Saltstick kapsler i lommen og der ligger de stadig uopløste, trods at jeg har været ude i alt det vejr Danmark nu byder på om vinteren. Regn, slud, hagl og sved indefra – lommen har holdt tæt.

Magnon Electrolyte Pocket

Magnon Electrolyte Pocket

Blæren fra Hydrapak

Blæren fra Hydrapak


Blæren er lavet af Hydrapak som også leverer til mange andre såsom Salomon, The North Face og Dakine.
Blæren holdes lukket ved en Slideseal og fungerer fint. Jeg savner dog et system at hænge blæren til tørre i ligesom f.eks. Camelbak har lavet et ophæng til deres blære.
Hydrapak Slideseal

Hydrapak Slideseal


Det er super vigtigt at få blæren vasket og tørret så der ikke kan dannes grobund for bakterier i blæren. Står maven af så bliver det ikke den dag du vinder dit løb.
Hydrapak på vrangen

Hydrapak på vrangen

Blære garderobe

Blære garderobe

Alt i alt må jeg sige at det er en super fed racevest og kunne godt forestille mig at den kunne bruges til f.eks. Salomon Hammer Trail eller Thy Ultra Trail, hvor der er depoter der ikke ligger for langt mellem hinanden og hvor kravene til hvad der skal bringes med ikke er for store.

2 responses to “UltrAspire Surge 2013 – Racevest – Anmeldelse

 1. Hej;
  God review.
  Med hensyn til tørring af vandblæren – den kan jo stilles på hovedet, når den er på vrangen. Virker det for dig?
  Mvh Ib

  • Hej Ib

   Ja man kan godt stille væskeblæren på hovedet, når den er på vrangen for at tørre.
   Jeg synes bare en producent af væskebærer som Hydrapak burde tænke det ind i designet, at man på en nem måde kunne hænge blæren til tørre 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s