Team EXPL – Grayhounds VUMB 2015

VUMB 2015

Jeg kom til at tilmelde mig løbet Vinter Ultra i Mols Bjerge (VUMB) sammen med min løbemakker Klaus Dahl uden af have tænkt nærmere over at det faktisk var et orienteringsløb og distancen 2×50 km lød overkommelig mere om det senere. VUMB løber du som teams á 2 personer.

Team EXPL - Grayhounds

Team EXPL – Grayhounds

Klaus Dahl er den bedste Wingman når nye mål skal nås, f.eks under 3 timer på marathon første gang, første gang 100 km ultratrail og første gang 100 miles ultratrail. Samt da vi skulle gennemløbe Firkløver 50/50 ruten på over 80 km i Nordsjælland for første gang. Bare for at nævne nogle af de milepæle vi har nået sammen og som betyder meget for mig.

Træningen før VUMB har været noget svingende, december fik jeg ikke trænet meget pga. travlhed på arbejde og flytning. Men fik nogle gode træningsuger, da det blev juleferie og de første uger af januar hvor jeg kom op på 75-80 km om ugen som jeg synes er en mængde jeg godt kan gennemføre et ultraløb på. Så blev jeg ramt af influenza og derefter en skade i forfoden. Så næsten igen løb de sidste uger inden VUMB. Min skade i foden var så slem at jeg fik taget røntgenbillede af foden. Ville sikre mig at jeg ikke løb rundt på et brud eller afrivninger i foden. Men der var intet at se så jeg løb videre dog med nedsat mængde. Meget frustrerende. Men mærkeligt nok fik foden det bedre efter 130 km i Mols bjerge.

Klaus og jeg fulgtes over til VUMB sammen med Simon Rosell Holt benhård orienteringsløber fra Køge og Jacques Dehnbostel hurtig knøs fra København som Klaus og jeg også løber sammen med i fællesskabet Team Exploring The Limits.

10948497_899496643406487_1627800684_n

Nu er hverken Klaus eller jeg kyndige ud i orientering og da VUMB er et orienteringsløb så var barren sat højt og vi var i den grad ude af komfortzonen. Specielt på vej i bussen ud til starten på første dagen hvor vi skulle løbe en prolog efter kort der ikke var de normale følte jeg mig ikke rigtig tilpas, er jo vant til bare at løbe derudaf efter en fastlagt rute og det kan være svært nok.

Sjove kort de har til VUMB

Sjove kort de har til VUMB

Men vi kom igennem prologen og fik udleveret de rigtige 1:25000 kort som er kort fra den kolde krigs tid og ikke de nemmere normale orienteringkort på 1:10000 som jeg havde prøvet at øve orientering på i månederne op til VUMB. Som en del af min træning havde jeg også løbet et enkelt O-Løb i Tisvilde Hegn Vinterlangdistancecup Sjælland – Tisvilde med kort 1:25000 sammen med orienteringsløberen Per Hansen fra min egen Løbeklub Puls 3060 i december måned og jeg fandt her virkelig ud af at det ikke ville blive nemt til VUMB.

Mols bjerg - Foto: Martin Paldan

Mols bjerg – Foto: Martin Paldan

Men ellers gik dag 1 sådan set fint vi kørte efter roadbooken, hvor vi kunne taste GPS koordinater ind og løb efter dem og så lænede os til kortet. Det var dog ikke nogen god løsning, da vi kom til at løbe alt for mange kilometer og på dag 2. gik det helt galt pga. vi bare kørte efter roadbooken i stedet for at følge kort.

Mens der er godt flow i Mols bjerge

Mens der er godt flow i Mols bjerge

Vi klippede alle poster på dag 1, men dagen blev lang og vi fik over 70 km i benene denne dag og der kunne skrives en hel roman om op og nedture, ristede boller på stødhegn, brombærkrat på nedløb der fangede fødderne så man var tæt på brækkede lemmer. Vi var mega trætte og glade da vi kom i mål på Fregatten Jylland hvor vi skulle overnatte mellem dag 1 & 2. Super hyggeligt og mange krammere på fregatten som gør VUMB til noget helt specielt.

Dag 2 startede også med en prolog hvor vi ikke var de skarpeste knive i skuffen der lige delte kortet mellem os, men som team tog vi alle poster sammen. Vi kom dog igennem prologen og gik i gang med den rigtige rute. Klaus var lidt ramt fysisk til at starte med her på dag 2 og jeg følte mig ok og forbavsende nok var min fod også ok.  Klaus kom dog hurtigt tilbage og så tog vi bare posterne derudaf til post 10 hvor det derefter gik galt, galt, galt!

Vi havde delt opgaverne mellem os så jeg prøvede at passe kortet op mod Klaus der løb med GPSen. Men da der var fejl i roadbooken gik det galt for os pga. vi lænede os for meget op af bogen i stedet for kort. Så da vi opdagede fejl troede jeg at vi havde lavet en fejltastning og i panikken overså vi post 12. Her er det at et makkerskab/team bliver sat på prøve, synes vi klarede det, men selvfølgelig kom der fejl, på fejl da vi først var i gang med at fejle. GPSen gik fra hinanden, Klaus kom til skade og blødte og jeg overså en post i vores iver på at klippe alle poster som var vores egentlige mål. Vi løb da bagud fra post 15 og tilbage over stok og sten og der blev at bandnet og svovlet og blodet flød. Så for eftertiden ” Don’t Mention Post 12!”. Men vi løb videre og klippede resten af posterne og nåede mål. Fedt løb og jeg var glad over at min fod og kroppen gerne ville løbe 130 km på en weekend. Resultatet er heller ikke noget vi taler om men vi fik da 7 timers ekstra tid i naturen end det vindende hold.

Klaus hjemme efter 2 dage med Per Egon

Klaus hjemme efter 2 dage med Per Egon

VUMB er så fedt og man løber i noget af Danmarks flotteste natur – så kæmpe krammer herfra og 6 stjerner!

Per

VUMB SUPER (100+) - 2015

VUMB SUPER (100+) – 2015

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s